Skip to main content

Boeiende reünie in Volendam

By 17 september 2020Competities, Eredivisie, Voorpagina

Provinciegenoten Volendam en VOC treffen elkaar zaterdagavond in de eredivisie. De afgelopen transferperiode heeft de verhoudingen tussen beide eredivisionisten op scherp gezet.

Advertentie

Liefst zes keer deden beide clubs de afgelopen transferperiode zaken. Soms in harmonie, soms omdat het de wens van de speelster was.

Vier speelsters maakten in de zomer de overstap van VOC naar Volendam. De Amsterdammers raakten onder meer talent Jaimy Mens, Pien van der Geest en doelvrouw Marit Huiberts kwijt aan de competitiegenoot uit het vissersdorp.

Roos van Leeuwen
Vooral de transfer van Huiberts raakte VOC. Met jeugdinterlands achter haar naam maakte ze vorig seizoen onderdeel uit van de wedstrijdselectie van de kampioenskandidaat uit de hoofdstad.

Roos van Leeuwen besloot al in de lente de omgekeerde route te bewandelen. Via onder meer Dalfsen kwam de schutter in 2019 bij Volendam terecht. Met haar nieuwe club VOC wil Van Leeuwen spelen om de hoofdprijzen.

Advertentie

Jacky Ferwerda is de linkeropbouwer naar Amsterdam gevolgd. Trainer/coach Rachel de Haze heeft de geroutineerde kracht weten te verleiden bij VOC aan te sluiten. De nieuwe hoofdtrainster van VOC is gericht op zoek geweest naar ervaring. Ook Michelle Goos en Talisa Van Bergen en Henegouwen-Groen gaan weer voor VOC spelen.

De weg vrij gemaakt
Vlak voor de competitiestart maakte Volendam de komst van Kirsten Theron bekend. Ook zij stond de afgelopen jaren op papier bij VOC. Theron speelde met Jong Oranje op grote eindtoernooien en geldt samen met andere nieuweling Zion Krullaars als laatste kwaliteitsimpuls voor de formatie van de Amerikaan Mark Ortega.

‘Pioniers’ Sharon Bouter en Jill Meijer maakten een seizoen geleden de weg voor speelsters van VOC naar Volendam vrij. Het duo trok de stoute schoenen aan en besloot het oranje-zwart van de concurrerende competitiegenoot te gaan dragen.

Eerste speelronde
Een week geleden opende titelhouder VOC de competitie met een zege op SEW (23-17). Ook Volendam pikte in de eerste ronde twee punten op. Op bezoek bij promovendus werd het 21-29 voor de Noord-Hollandse gasten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie