Skip to main content

Boel verrassingen in Fiege’s Oranje

De selectie van de Nederlandse handbalmannen kent een boel verrassingen. Bondscoach Fiege laat voor de oefentrip naar Portugal, in aanloop naar de play-offwedstrijden half juni tegen Polen, een aantal ervaren internationals thuis.

Advertentie

Grote afwezigen zijn Arjan Haenen, Patrick Miedema, Jeffrey Boomhouwer en Bart Ravensbergen. Bondscoach Joop Fiege investeert in de breedte en biedt een aantal spelers uit de eredivisie de kans ervaring op te doen en zich te ontwikkelen in het ‘grote’ Oranje. Maurits van Buren, Dario Polman, Tommie Falke en Luuk Hoiting kunnen na Pasen hun koffertje inpakken.

Vlijm valt in
In de selectie is weer een plaatsje ingeruimd voor Jorn Smits. De schutter van Volendam ontbrak in januari wegens een blessure, maar is in april weer van de partij. Invaller Jort Neuteboom blijft hierdoor thuis. Landskampioen Lions is met vier spelers hofleverancier.

Fiege zal in het lange weekend, waar Oranje op 7 april het thuisland treft in een oefenpot, bijgestaan worden door Martin Vlijm. De coach van BEVO vervangt Gino Smits, die in hetzelfde weekend met Jong Oranje een EK-kwalificatietoernooi speelt in Tsjechië. Op woensdag 6 april vliegen Van Olphen en co naar Porto. Naast het oefenduel met Portugal staat op zaterdag en zondag een drielandentoernooi tegen Slowakije en opnieuw Portugal op het programma.

De volledige, 16-koppige, selectie:
– Toon Leenders (Targos BEVO HC)
– Ivo Steins (OCI-Lions)
– Leon van Schie (Achilles Bocholt)
– Tim Remer (TuS-N Lübbecke)
– Jasper Adams (TV Emsdetten)
– Luc Steins (OCI-Lions)
– Bobby Schagen (TuS-N Lübbecke)
– Joris Baart (OCI-Lions)
– Fabian van Olphen (SC Magdenburg)
– Pim Augustinus (Targos BEVO HC)
– Gerrie Eijlers (GWD Minden)
– Maurits van Buren (Kras/Volendam)
– Tommie Falke (JMS/Hurry-Up)
– Luuk Hoiting (OCI-Lions)
– Jorn Smits (Kras/Volendam)

Foto: FotoReza

BannerOranje

Advertentie

Join the discussion 6 Comments