Bondscoach Gino Smits stapt op bij Jong Oranje

Bondscoach Gino Smits van de heren Jong Oranje heeft de samenwerking met het NHV per direct beëindigd. Dit is gebeurd naar aanleiding van een gesprek dat woensdagavond heeft plaatsgevonden. Tijdens het gesprek met Tjark de Lange, Paul van Gestel en technisch directeur Sjors Röttger kwam naar voren dat beide partijen niet nader tot elkaar konden komen als het gaat over de weg die bewandeld moet worden in de aankomende jaren.

Advertentie

Smits (51) vindt dat hij als bondscoach te weinig vrijheid krijgt en teveel in het keurslijf van het NHV moest werken. “Al vanaf 2008 proberen wij met hele minimale middelen een zo goed mogelijk programma in elkaar te zetten. Dat vergt veel creativiteit en ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met die manier van werken. Ik krijg er juist veel energie van”, vertelt een aangeslagen Smits.

Statisch beleid
“Het is voor mij belangrijk dat ik een stukje van mijzelf kwijt kan in mijn werk als bondscoach. Het beleid zoals ik dat vanuit technisch directeur Sjors Röttger kreeg voorgeschoteld is naar mijn inziens veel te statisch en past niet bij mij als persoon. Ik kan dan ook niets anders doen dan opstappen”, vervolgt de Limburger.

“Het is voor mij belangrijk dat ik een stukje van mijzelf kwijt kan in mijn werk als bondscoach”

Wie Smits zijn taken overneemt bij Jong Oranje en als rechterhand van Joop Fiege is nog onbekend. “De spelersraad zal daarin een belangrijke rol moeten spelen. Ik hoop dat het NHV goed naar hun meningen luistert”, aldus het handbaldier. In april slaagde Smits er nog in als eerste bondscoach in om zich met Jong Oranje te plaatsen voor het EK.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie

Join the discussion 9 Comments