Skip to main content

Bondscoach Johansson loodst Györ naar eindstrijd

By 1 juni 2024Buitenland, Voorpagina

Het Györ van bondscoach van de Oranjedames Per Johansson is de eerste finalist van de Champions League. De Hongaren bleven vanmiddag in de imposante MVM Dome Team Esbjerg uit Denemarken net voor: 23-24.

Advertentie

Vooral voor rust maakte de ploeg van Johansson indruk (9-13). International Rinka Duijndam kwam tijdens een penalty even onder de lat van Györ, maar het was positiegenoot Sandra Toft die namens de wit-groenen de show stal. Tegen haar landgenoten en voor meer dan 20.000 fans kwam de goalie van Györ in de eerste helft tot een stoppercentage van boven de vijftig procent.

Weer Toft
Na 12-18 kwamen de Denen negen minuten voor tijd helemaal terug tot één doelpunt (20-21). Eindelijk kwam MVP van het afgelopen WK Henny Reistad op gang.

Met één van haar uiteindelijk zes doelpunten hielp Estelle Nze Minko, de Française raakte ze alle zes, de formatie van Johansson in de finale van de Champions League. Vlak voor de zoemer redde Toft haar ploeg nog maar eens. Györ haalde twee jaar geleden voor het laatst de eindstrijd van het kampioenenbal en mocht in 2019 de Champions League omhoog houden.

Ziggo Sport Docu
Morgen nemen Duijndam, de afzwaaiende Yvette Broch, Johansson en co het om 18:00 op tegen de winnaar van Metz Handball – SG BBM Bietigheim. De tweede halve finale in Boedapest begint vanavond om 18:00 en is opnieuw op Ziggo Sport Docu te zien.

Foto: FotoReza

Advertentie