Skip to main content

Bondscoach Johansson maakt seizoen bij Györ af

Bondscoach van de Oranjedames Per Johansson krijgt de leiding over Györ en maakt in Hongarije het seizoen als clubtrainer af.

Advertentie

Johansson volgt zijn ontslagen collega Ulrik Kirkely op. De Deen werd een week geleden na de verloren bekerfinale van Ferencvaros door de topclub op straat gezet.

De Zweedse hoofdtrainer treed vanaf 24 maart in dienst bij Györ. Johansson gaat de klus bij de Champions League-club combineren met het bondscoachschap bij het Nederlands team. In april speelt Oranje het OKT in Spanje.

Broch en Duijndam
“Ik heb eerder in mijn coachingcarrière in een soortgelijke situatie gezeten en denk dat deze routine nu zal helpen. Ik ken het team goed. Györ heeft een van de sterkste ploegen ter wereld. Het zal een genoegen zijn om met deze spelers te werken”, aldus Johansson op de website van zijn nieuwe club. Landgenoten Yvette Broch en Rinka Duijndam dragen nog tot het einde van het seizoen het groen-wit van de nummer twee van de Hongaarse eredivisie.

De oud-trainer van onder andere Rostov Don en CSM Bucuresti vervolgt: “Ik heb een open gesprek gevoerd met de directie van de club en we waren het erover eens dat we voorlopig alleen aan een samenwerking voor dit seizoen denken. We willen de laatste vier van de Champions League bereiken.”

Kwartfinale
In de kwartfinale van het kampioenenbal komt Györ de winnaar van het tweeluik tussen DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand tegen.

Foto: FotoReza

Advertentie