Skip to main content

Bondscoach overtuigt terugkerende topspelers door eigen fout

By 30 september 2016oktober 27th, 2016Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De terugkeer van Mark Bult bij Oranje is het vervolg van een uitstekende ontwikkeling. Bondscoach Joop Fiege wist het afgelopen jaar topspelers te verleiden tot een rentree voor de nationale ploeg.

Advertentie

Bult zal op 31 oktober, wanneer Oranje samenkomt in aanloop naar het kwalificatieduel in en tegen Denemarken, herenigd worden met spelers als Gerrie Eijlers en Fabian van Olphen. Ook Eijlers en Van Olphen besloten na een tijdje afwezigheid zich weer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.

“Ik zeg uit ervaring: handballen op niveau komt nooit meer terug”

De terugkeer van het duo, actief in de Bundesliga, ging gepaard met plaatsing voor de poulefase van de EK-kwalificatiereeks. De topspelers drukten hun stempel af op het spel van Oranje. Doelman Eijlers gaf Oranje in januari het laatste zetje in het duel met Zwitserland.

Eigen ervaring
Joop Fiege polste Bult meermaals zonder succes. Een week geleden had de bondscoach wél beet. “Ik zeg uit ervaring: handballen op niveau komt nooit meer terug”, vertelt Fiege. De oefenmeester probeerde de gestopte internationals op andere gedachte te brengen, door een grote fout in zijn eigen carrière als voorbeeld te noemen.

VfL Gummersbach
“Als je 54 bent zoals ik en gestopt bent op je dertigste. Dat is zo ontzettend jammer. Ik had minsten tot 35 door moeten gaan. Het is het mooiste wat er is”, is de oud-international goudeerlijk. Zo begroet Oranje in aanloop naar het topduel met Mikkel Hansen en consorten de rechteropbouwer van VfL Gummersbach.

Foto: FotoReza

Advertentie