Skip to main content

Bont staat Clarijs tijdens slot EK-kwalificatiereeks bij

Ricardo Clarijs staat vanavond in Almere aan het roer van het ‘Talent Team’ dat het om 18:00 opneemt tegen Finland. Tijdens het slot van de EK-kwalificatiereeks is wereldkampioen Debbie Bont (foto) de assistent van Clarijs.

Advertentie

De A-ploeg en bondscoach Per Johansson zijn na de winst op Portugal (25-36) op het Iberisch Schiereiland achtergebleven om de voorbereiding op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) te vervolgen. Een ‘Talent Team’ neemt het vanavond in het Topsportcentrum op tegen het nog puntloze Finland en Bont is erbij.

13-31
Een jaar geleden zwaaide de voormalig rechterhoekspeler van Oranje af. Bij eredivisionist Volendam, de vrouwenploeg van de Noord-Hollandse topclub, zal Bont als trainer gaan terugkeren. Voor ze vanaf de zomer in het vissersdorp voor de groep staat laat Bont zich als assistent in uitverkocht Almere zien.

De heenwedstrijd in Finland eindigde in 13-31 voor Nederland dat al een maand een EK-ticket. Toen met alle sterren van de partij.

Terwijl de A-ploeg in de buurt van aanstaande speelstad Torrevieja in vorm raakt voor het OKT dat donderdagavond begint met de pot met Argentiniƫ, proberen Clarijs en Bont tegen Finland twee punten te scoren. De ongeslagen status van de Oranjedames in de EK-kwalificatiegroep staat op het spel.

Ziggo Sport
Nederland – Finland is vanaf 17:50 te zien op Ziggo Sport. Ook het OKT is op de sportzender te volgen.

Foto: FotoReza

Advertentie