Skip to main content

Bonuspunten V&L tegen Quintus, Kwiek profiteert

By 4 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Een opsteker voor eredivisionist V&L. De blauw-witten klopten gisteravond Quintus, een team uit het linkerrijtje van de eredivisie, met 28-25.

Advertentie

Na 16-17 halverwege en 20-20 sloeg V&L, sinds december 2023 onder leiding van Jo Smeets, een gaatje. Sofie Lammerts van Buren was met nog een kwartier te gaan de maker van de 23-20.

Dichterbij dan 25-23 kwam Quintus niet meer. In de slotfase maakte doelvrouw Jessy Bruls (foto) twee cruciale reddingen. Aan de overkant sloegen Marit Crajé, Ilya Belgareh en Diede Nanning nog eens toe namens V&L.

25-24 tegen VZV
Omdat ook DSVD won blijft V&L negende. De Deurningers kenden weinig moeite met nummer voorlaatst PSV. In Eindhoven werd het 23-34 (10-19).

Ook twee bonuspunten voor Kwiek. Waar V&L te sterk was voor de nummer vijf van de ranglijst, rekenden de Overijsselaars af met hoogvlieger VZV: 25-24 (13-14).

Stam en Maatman
Na de 25-23 van Lotte Stam maakten de Noord-Hollanders de late aansluitingstreffer. Vlak voor het verstrijken van het uur verrichte Kwiek-keeper Joy Maatman een belangrijke stop.

Door de thuisoverwinning is de formatie uit Raalte over Quintus heengegaan op de ranglijst. Het gat met nummer vier Velo is nog maar twee punten.

Foto: FotoReza

Advertentie