Skip to main content

Boomhouwer met nederlaag, van Olphen stunt

In de Duitse Bundesliga heeft het MT Melsungen van Oranje-international Jeffrey Boomhouwer gisteravond dure punten laten liggen in de strijd om Europees handbal. De ploeg van de Nederlandse showmaker verloor de uitwedstrijd tegen FRISCH AUF! Göppingen met 27-24. Het SC Magdeburg van Fabian van Olphen pakte verrassend een punt tegen titelkandidaat Flensburg: 23-23.

Advertentie

Melsungen
Na de nederlaag tegen Göppingen staat Melsungen nog wel op de vierde plaats. Het heeft vier punten voorsprong op concurrent Füchse Berlin, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Achter Berlin volgt Göppingen met zes punten achterstand op Melsungen. Boomhouwer maakte tegen Göppingen twee doelpunten.

Magdeburg
Aanvoerder Fabian van Olphen zorgde met zijn ploeg gister voor een ware stunt door in eigen huis een punt af te snoepen van titelkandidaat SG Flensburg-Handewitt. Magdeburger Jacob Bagersted maakte in de slotseconde de 23-23 en zorgde daarmee voor een vreugde-uitbarsting bij de ruim 6500 toeschouwers. Flensburg staat nu een punt achter Rhein Neckar Löwen en heeft een wedstrijd meer gespeeld. Achter Flensburg volgt THW Kiel op één punt. Rekordmeister Kiel verspeelde gister een duur punt in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Balingen (22-22).

Foto: FotoReza

Advertentie