Skip to main content

Boomhouwer na ‘super seizoen’ op jacht naar stunt met Oranje

In de schaduw van de Oranjedames maakt ook de nationale mannenploeg zich op voor een grote wedstrijd. In een tweeluik met Polen staat een WK-ticket op het spel. Met Jeffrey Boomhouwer waarborgt Nederland een hoekspeler in vorm.

Advertentie

“Heb een super seizoen gehad. Beter kon haast niet”. Boomhouwer is duidelijk. Vlak voor het ontbijt laat de hoekspeler van MT Melsungen weten terug te kijken op een fijn seizoen in de Bundesliga. “We hebben alle topploegen verslagen: Kiel, de Löwen en Flensburg. En we hebben twee keer gewonnen van de nummer vijf. We zijn dus terecht op de vierde plaats geëindigd”. Daarmee stelde de oud-speler van Fiqas/Aalsmeer een Europees ticket veilig.

“Heb er een beetje voor gezorgd dat de fans gek zijn geworden van me”

“Heb aardig wat gespeeld”, vertelt Boomhouwer enthousiast. “Ik heb een beetje geluk gehad dat m’n concurrent er vier maanden uit lag. Met een blessure. Maar ik heb laten zien dat ik het niveau aan kan. Heb volgens mij zeventig doelpunten gemaakt. In de Bundesliga. Ben vooral blij met m’n quotum van zo’n zeventig procent. Heb er een beetje voor gezorgd dat de fans gek zijn geworden van me”.

Underdog wil verrassen
Na het succesvolle seizoen in de beresterke competitie, gaat de focus van de Noord-Hollander volledig op de nationale ploeg. “Als je er niet in gelooft, gaat het sowieso niet lukken”, stelt de snelle flankspeler. Met Polen treft Nederland een enorm sterk handballand. “We gaan er vol in. We hebben stappen gemaakt. Maar of we hier klaar voor zijn is de vraag. We gaan gewoon vrij de wedstrijd in en we willen verrassen”.

“Het zou fantastisch zijn als we een keer zo’n groot toernooi redden”

Zaterdagavond gaat de formatie van Fiege op bezoek in Polen. Vier dagen later, in Sittard, valt de beslissing. “Het zou fantastisch zijn als we een keer zo’n groot toernooi redden”, besluit de international. “Dan heb je meer mogelijkheden. Dat zie je bij de dames”. De winnaar van de beide confrontaties plaatst zich voor de wereldtitelstrijd, die in januari 2017 gehouden wordt in Frankrijk.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 5 Comments