Skip to main content

Boonkamp eindelijk in de baan in Wognum

By 2 november 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Afgelopen weekend in en tegen Volendam kwam Danique Boonkamp (25) al namens SEW binnen de lijnen en vanavond tijdens het inhaalduel in de eredivisie met VZV ziet ook Wognum de aanwinst van dichtbij in actie.

Advertentie

Na een goede periode bij Jong Oranje keerde Boonkamp SEW in 2016 de rug toe. In Duitsland kwam ze voor SG 09 Kirchhof en SV Union Halle-Neustadt uit.

Met laatstgenoemd team speelde de opbouwspeelster in de Bundesliga en raakte Boonkamp zwaar geblesseerd aan haar knie. In de lente maakte de oud-jeugdinternational bekend terug te keren op het oude nest in Wognum

In de armen sluiten
Bij SEW heeft Boonkamp haar revalidatietraject afgerond. In de confrontatie met Volendam, een dikke zege voor SEW, maakte ze met veel plezier haar langverwachte rentree.

De blauw-witten halen vanavond de partij met streekgenoot VZV in en het zit er dik in dat trainer/coach van SEW Arthur Langedijk een beroep op Boonkamp gaat doen. Zo kan Wognum de voormalige prof na vijf seizoenen en een beetje weer in de armen sluiten.

Loeibelangrijke punten
Het treffen van vanavond staat niet alleen in teken van de terugkeer van Boonkamp. Naast de eer van de regio zijn ook loeibelangrijke punten bij SEW op te pikken. De thuisploeg staat met zeven punten vierde in de eredivisie. Op plaats drie met twee punten meer is VZV te vinden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie