Skip to main content

Boonstra: Nu wordt het maken of breken

By 11 april 2017Voorpagina

Het zijn fantastische handbalmaanden in Zwartemeer. De plaatselijke trots, JMS/Hurry-Up, is nog op drie fronten in de race voor een prijs. Sjoerd Boonstra is klaar voor de cruciale weken.

Advertentie

Voor hetzelfde geldt gaat Hurry-Up er dit seizoen met de triple vandoor. De Drentse club greep in 2011 de enige prijs uit de clubhistorie door rivaal E&O in de bekerfinale te verslaan. “De Europacup wordt een lastig verhaal”, wil Sjoerd Boonstra meteen kwijt. “Maar de beker en de landstitel zijn gewoon mogelijk.”

Winstreeks
Na de miraculeuze ontknoping in de achtste finale van de Challenge Cup kreeg de ploeg van Martin Vlijm vleugels. “We hebben de afgelopen twee maand maar één keer verloren. Dit weekend tegen Bevo. Deels onze eigen schuld, maar de coach spaarde ons ook”, vertelt Boonstra. Eindelijk mocht de Emmenaar eens op de bank plaatsnemen.

Heel zwaar, maar ik ben ook heel dankbaar”

“Het is een ontzettend lang en zwaar seizoen, maar ook erg mooi”, ratelt hij door. “Door de Challenge Cup spelen we heel veel wedstrijden en reizen we veel. Ook doordeweeks. Heel zwaar, maar ik ben ook heel dankbaar.” Na het vertrek van Cibulskis (Dragunas, Litouwen) en Wehkamp (E&O) bleef Boonstra als enige lijnspeler over in de selectie.

Advertentie

Hecht
Waar Hurry-Up de laatste jaren wist te verrassen, zijn de oranjehemden dit seizoen een stabiele factor in de top. Er wordt stiekem gefluisterd over de aanstaande landskampioen. “We zijn als team heel sterk en hecht”, geeft Boonstra als reden voor het succes. “We zijn de laatste tijd zoveel samen. Je groeit naar elkaar toe. Natuurlijk speelt ook Martin (Vlijm red.) daar een rol in.”

“Ik droom zeker van een prijs”

Na de zomer meldde Vlijm zich voor zijn klus in onbekend Drenthe. Nu gaan cruciale weken van start. “Alles komt samen. Nu wordt het maken of breken”, weet Boonstra. “Ik droom zeker van een prijs. Dat zou mooi zijn voor het team, de club en alle mensen die ons steunen.” Giganten OCI-Lions (landskampioenschap) en Sporting CP (Challenge Cup) staan op het menu.

Podium.TV
Vanavond om 20:00 wacht Fiqas/Aalsmeer in de halve finale van de beker. In de BENE-League wonnen beide opponenten het thuisduel. “Altijd een lastige tegenstander”, weet de voormalig jeugdinternational. “Ik heb ze een aantal maanden niet van dichtbij gezien. Maar we hebben kansen.” Het duel is live te zien op Podium.TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie