Skip to main content

Borhave bouwt verder aan Twents eredivisieteam

Eva Seiger is de tweede versterking voor promovendus Borhave. Na Renske Brookhuis trekt de kersverse eredivisionist de tweede nieuweling aan uit eigen regio.

Advertentie

De 21-jarige Seiger maakt na dertien jaar de overstap van DSVD naar de concurrent van een paar kilometer verderop. De Twentse opbouwspeelster stond lange tijd te boek als een groot talent. In 2014 werd ze op het NK voor jeugdteams verkozen tot beste speelster. Daarna volgden succesvolle jaren in het rood/wit van de eerste divisionist Deurningen.

“Nu kom ik in een team met alleen maar vaste waarden”

“Ik wil ook wel eens buiten de deur kijken, daar word ik ook als persoon wijzer van”, laat Seiger weten aan Borne Boeit. “Bij DSVD was ik een vaste waarde, nu kom ik in een team met alleen maar vaste waarden. Ik zal een heel andere plek krijgen dan ik bij DSVD gewend was, maar ik hoop dat mij dat goed doet. Ik heb er veel zin in om met Borhave de eredivisie in te gaan”.

Proeftraining bij Kwiek Raalte
Met haar transfer verkiest Seiger streekgenoot Borhave boven Kwiek Raalte. Bij de Overijsselse eredivisiecollega’s trainde Seiger een aantal keer mee. “De meiden van Borhave weten dat het heel leuk is om op hoog niveau te handballen, maar dat er daarnaast ook nog een ander leven bestaat”, verklaart de schutter zelf. “Ik zie Borhave als de beste stap die ik nu kan maken om als handbalster honderd procent uit mezelf te kunnen halen”.

“Ik zie Borhave als de beste stap”

De ambitieuze nieuweling is de tweede versterking voor de formatie van nieuwbakken oefenmeester Rik Philips. Eerder sloot Renske Brookhuis zich aan bij de Twentse topploeg. Ook Brookhuis komt uit de regio. Ze komt over van Hacol’90, dat afgelopen seizoen actief was in de tweede divisie.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Borne Boeit, www.dezefoto.nlAdvertentie