Skip to main content

Borhave geeft teken van leven, slechts dertien tegentreffers voor SEW

By 15 november 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Ze hebben er acht duels op moeten wachten, maar Borhave heeft de eerst zege van het seizoen binnen. Tegen concurrent op de ranglijst Fortissimo knokten de Overijsselaars zich knap terug: 25-31.

Advertentie

Het kelderduel Fortissimo – Borhave werd gisterenmiddag afgewerkt. Bij 19-14 na een half uur spelen leek de thuisploeg uit Cothen op weg naar overwinning nummer twee van het seizoen.

Annemarie van Kampen
Daar dacht Borhave anders over. Uit geslagen positie knokte de hekkensluiter zich terug tot 21-21 en in het slotkwartier sloegen de gasten uit het Oosten toe. Door het resultaat komt Borhave op drie punten en geeft het de laatste plaats in de eredivisie over aan BFC.

De ploeg uit Beek kenden een slechte avond in Wognum. SEW zegevierde op zaterdag met liefst 34-13 tegen BFC. Doelvrouw van de thuisploeg Annemarie van Kampen werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd. Aan de overkant scoorden jeugdinternational Eline Veltrop en en Floor Smit ieder zes keer namens SEW.

VOC in Volendam
Terwijl koploper HandbaL Venlo, VZV en Quintus zich in Europa hebben getoond, heeft VOC gedaan wat het moest doen. Uit bij Volendam pikte de kampioenskandidaat uit de hoofdstad twee punten op: 26-32 (12-15).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie