Borhave verliest wedstrijd en ongeslagen status in Noord-Holland

Na het verloren bekerduel donderdag waren de Bornse dames vast van plan een goed resultaat én de punten mee te nemen uit het Noord-Hollandse ’t Veld. De Bornse dames waren echter kansloos en incasseerden opnieuw 34 treffers.
VZV vanaf de start de betere ploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen de West-Friese dames het initiatief. Na 8 minuten was de stand al 5-1. Langzaamaan werden de gasten zich er van bewust dat dit niet het gewenste scenario was. Borhave richtte zich op en in de volgende fase corrigeerde het team de achterstand enigszins. Het resultaat was na 13 minuten een 7-4 achterstand. Kort hierna belandde een bal hoog in het opvangnet achter de Borhave goal, Keepster Cynthia Snippert klom, geholpen door nog iemand, in het net om de bal te pakken. Bij het terugkomen uit het net verstapte ze zich waarbij ze haar enkel dusdanig blesseerde dat het einde wedstrijd voor haar was.
In het vervolg van de wedstrijd heeft Danique Trooster haar uitstekend vervangen, desalniettemin was dit wel een breekpunt in de wedstrijd. Borhave liep weer achter de feiten aan en VZV wist het initiatief weer terug te pakken. Borhave wist geen vuist meer te maken. De ruststand was 16-9, Duidelijk en verdiend.

Tweede helft Borhave niet in staat wedstrijd te doen kantelen
In de tweede helft bleek al snel dat de gasten uit Twente de wedstrijd niet meer konden laten kantelen, er bleef strijd maar het lukte domweg niet om de achterstand te verkleinen. Integendeel, VZV wist zelfs meer afstand te nemen. Halverwege de tweede helft was de stand 23-17. In het laatste kwart van de wedstrijd, die op dat moment al lang gelopen was, vergrootte VZV het verschil tot 10 doelpunten. De eindstand was 34-24, een terechte uitslag want VZV was vandaag de sterkere ploeg. De Bornse dames zijn een illusie armer, want het team is de ongeslagen status kwijt, maar ze blijven koploper. Ook Quintus 2 verloor. Van de concurrentie voor promotie wist alleen DSVD de wedstrijd tegen SEW te winnen. Ook Fortissimo liet een punt liggen. De naaste concurrent, DSVD staat nu op een nog steeds geruststellende achterstand van 6 punten. Ook Aalsmeer heeft 6 verliespunten meer dan Borhave. Aalsmeer en Fortissimo hebben nog een inhaalwedstrijd op het programma staan.

De volgende thuiswedstrijd is op 17 januari 2016. Dan is om 13.00 uur Aalsmeer de tegenstander. Plaats van handelen: Sporthal “t Wooldrik Borne

Bron: Marcel Varenhorst