Skip to main content

Borussia Dortmund en SG BBM Bietigheim houden gelijke tred

Kampioenskandidaten in Duitsland Borussia Dortmund en SG BBM Bietigheim hebben ook hun achtste competitieduel in Duitsland weten te winnen.

Advertentie

Op vreemde bodem rekende Borussia Dortmund gisteravond af met nummer vijf op de ranglijst TuS Metzingen. Na 12-15 werd het 20-28 voor de ploeg die uitkomt in de Champions League.

Beter doelsaldo
Internationals Merel Freriks en Laura van der Heijden waren verantwoordelijk voor de helft van de productie van de gasten. De cirkelspeelster en rechteropbouwer van Oranje scoorden ieder zeven keer.

Ook twee punten voor SG BBM Bietigheim dat net als Borussia Dortmund op zestien punten komt, maar na acht duels een beter doelsaldo (+105 om +55) heeft en zo de ranglijst aanvoert. De koploper van Duitsland ontdeed zich in de achtste speelronde met speels gemak van hekkensluiter BSV Sachsen Zwickau: 35-20.

Ieder drie keer
Bij rust stond het al 17-9 voor de Supercup-winnaar. Namens de thuisploeg kwamen Danick Snelder, Inger Smits en Kelly Dulfer ieder drie keer tot scoren. Laatstgenoemde gaf ook nog eens vier assists.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie