Skip to main content

Borussia Dortmund haalt weer uit

By 7 januari 2021Buitenland, Duitsland, Voorpagina

In de derde competitiewedstrijd op rij heeft Borussia Dortmund meer dan 35 doelpunten gescoord. Gisteravond was SV Union Halle-Neustadt met 38-21 de klos.

Advertentie

Eerder moesten Thüringer HC (36-30) en HSG Bad Wildungen Vipers (36-28) er na de EK-break aan geloven. Ook SV Union Halle-Neustadt was niet opgewassen tegen Borussia Dortmund.

Nieuweling Laura van der Heijden viel op met vier doelpunten uit evenveel pogingen. Ook landgenoten Merel Freriks (4), Tessa van Zijl (3) en Inger Smits kwamen tegen de ploeg waar Danique Boonkamp voor lange tijd is uitgeschakeld tot scoren.

Yara ten Holte
Met zeven stops (43%) scoorde ook Yara ten Holte een voldoende. De jonge doelvrouw deelde haar plaatsje onder de lat met Isabell Roch en EK-ganger Rinka Duijndam. Laatstgenoemde kwam tot vier reddingen in twintig minuten.

Koppositie
Borussia Dortmund blijft ongeslagen. De koppositie is voor SG BBM Bietigheim dat zich in dezelfde speelronde ontdeed van Mainz 05 (37-21). De ploeg waar Danick Snelder ontbrak heeft drie wedstrijden meer gespeeld dan Borussia Dortmund.

Lees ook: Dekker helpt HSG Bensheim/Auerbach aan stunt

Foto: Tina Kolthof

Advertentie