Skip to main content

Borussia Dortmund klaart klus in Kroatië

Borussia Dortmund heeft in de groepsfase van de Champions League goede zaken gedaan. In Kroatië rekende de landskampioen van Duitsland af met HC Podravka Vegeta: 24-32.

Advertentie

Al in de eerste helft zette Borussia Dortmund de toon: 10-17. In HC Podravka Vegeta trof de Nederlands getinte formatie de hekkensluiter van groep A in het kampioenenbal.

Yara ten Holte
In Kroatië had doelvrouw van Oranje Yara ten Holte het op haar heupen. Ze kwam tot dertien stops. Daarmee keerde Ten Holte namens Borussia Dortmund een derde van de ballen.

Aan de overkant maakte Merel Freriks net als in de midweek tegen HL Buchholz 08 Rosengarten de meeste treffers namens de geel-zwarten. De Drentse lijnspeelster scoorde zes keer. Ook Laura van der Heijden (vijf doelpunten) en Tessa van Zijl (drie) deelden op het parket van HC Podravka Vegeta in de feestvreugde.

Plaats vier
Door het resultaat stijgt Borussia Dortmund in de poulefase van de Champions League naar plaats vier in groep A. Team Esbjerg gaat door een knappe zege op Rostov-Don (25-27) aan de leiding.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie