Skip to main content

Borussia Dortmund op spectaculaire wijze naar laatste vier van EHF European League

Na de duidelijke nederlaag in Frankrijk was de halve finale van de EHF European League ver weg voor Borussia Dortmund, maar de formatie van Henk Groener heeft gisterenmiddag toch op spectaculaire wijze de laatste vier van het Europese bekertoernooi gehaald.

Advertentie

Waar Borussia Dortmund in de heenwedstrijd met 28-19 verloor, poetsten de Duitsers die verliespartij een week later weg. Door met 32-22 te winnen van Neptunes de Nantes zijn de geel-zwarten geplaatst voor de halve finale van de EHF European League.

Op eigen vloer maakte Borussia Dortmund na rust het verschil, want halverwege was de voorsprong nog maar twee doelpunten (13-11). Twintig seconden voor tijd was de marge voor het eerst tien in het voordeel van de ploeg van Groener.

Tevergeefs twintig reddingen
In Hamm scoorde Zoë Sprengers (foto) zeven uit zeven. Ook doelvrouw Yara ten Holte was tijdens de inhaalrace belangrijk voor Borussia Dortmund. De Oranjedame keerde veertien ballen van Neptunes de Nantes (40 procent).

Advertentie

Ook competitiegenoot Thüringer HC heeft zich bij de laatste vier geschaard. Na het gelijkspel in Noorwegen (35-35) trokken de Duiters, waar Nathalie Hendrikse er twee maakte, gisteren aan het langste eind: 27-24. Goalie van opponent Sola HK Rinka Duijndam maakte tevergeefs twintig reddingen (42 procent).

Vijf keer Van der Vliet
Nikita van der Vliet is landgenoot nummer zes die de halve finale van de EHF European League heeft bereikt. Ook haar club Nykøbing maakte een uitnederlaag goed. Na 32-29 in Roemenië werd SCM Ramnicu Valcea op Deense vloer met 38-29 (17-14) geklopt. Van der Vliet, die vanaf de zomer voor Odense Håndbold speelt, vond het net vijf keer.

Foto: FotoReza

Advertentie