Borussia Dortmund uit DHB Pokal, sterk bekeroptreden Van Beurden

By 2 oktober 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Alle kwartfinalisten in het Duitse bekertoernooi voor vrouwen zijn bekend. Afgelopen weekend stonden zes wedstrijden op de agenda en meerdere landgenoten zijn door.

Borussia Dortmund is bij de laatste zestien van de DHB Pokal door TSV Bayer 04 Leverkusen uitgeschakeld. Zaterdagavond eindigde de bekerwedstrijd in Dortmund in 24-26 voor de bezoekers waar Fem Boeters er zes maakte.

Helen van Beurden
In het geel-zwart van de falende thuisploeg vonden Harma van Kreij en Zoë Sprengers ieder vijf maal het net. Bij 19-18 stond Borussia Dortmund, waar Tess Lieder ruim twintig minuten keepte, nog voor.

Met een sterke Helen van Beurden (foto) onder de lat, acht stops (44 procent), is HSG Bensheim/Auerbach ten koste van Buxtehuder SV door naar de laatste acht. Tegen de club van potentiële WK-ganger Kalia Klomp werd het 24-27 (14-13). Namens de bezoekers scoorde Sarah Dekker vier doelpunten.

HSG Bad Wildungen Vipers
Ook het HSG Bad Wildungen Vipers van Tessa Bremmer en Mart Aalderink heeft de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi bereikt. Met VfL Waiblingen op visite werd het 27-25 voor de Bundesliga-club (13-12).

Aanwinst Jessie van de Ruit prikte vier keer raak voor HSG Bad Wildungen Vipers. Ook gaf de voormalig spelmaker van VOC twee belangrijke assists. Larissa Schutrups keerde gisteren een helft van de ballen van VfL Waiblingen.