Skip to main content

Borussia Dortmund wint slag om derde plaats

Borussia Dortmund heeft gisteravond een belangrijke slag om de derde plaats in de Bundesliga geslagen. Door de zege op HSG Blomberg-Lippe (31-28) schuift een Europees ticket de kant van de ploeg van Henk Groener op.

Advertentie

Als nummer drie ontvingen de geel-zwarten in HSG Blomberg-Lippe ploeg vier van Duitsland. Na rust (17-10) kwamen de bezoekers alleen in de slotfase terug tot twee goals (29-27 en 30-28).

Afgelopen weekend liet Borussia Dortmund zich nog tijdens de Final4 van de EHF European League in het Oostenrijkse Graz zien. Na verlies in de halve finale van Nykøbing pakten de vrouwen van Groener ten koste van Thüringer HC het brons. Het toernooi werd door het Deense Ikast Håndbold gewonnen.

Sprengers en Van Kreij
Terug in de Bundesliga maakte Zoë Sprengers (foto) tegen belager HSG Blomberg-Lippe drie uit drie. De nuttige Harma van Kreij, die net als Sprengers ook na de zomer onder Groener valt, gaf twee nuttige assists. Doelvrouw Yara ten Holte keepte ruim vijftig minuten en kwam tot negen stops.

Zo zijn de geel-zwarten op 35 punten gekomen. Met nog twee speelrondes te gaan is het gat met HSG Blomberg-Lippe en VfL Oldenburg vier punten. De nummer drie van de Bundesliga kan zich opmaken voor deelname aan de EHF European League.

Zaterdagavond
Aanstaande zaterdag gaat Borussia Dortmund nog op bezoek bij runner-up Thüringer HC. De thuisploeg heeft 41 punten en is daardoor net als landskampioen SG BBM Bietigheim niet meer bij te halen door Sprengers en co.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie