Skip to main content

Bosnische speler voor Hurry-Up

By 13 januari 2017BENE-league, Voorpagina

JMS/Hurry-Up heeft zich versterkt met Almir Balas. De lange Bosniër moet de onderbezetting op de cirkelpositie oplossen. De lijnspeler komt over van RK Celik Zenica uit zijn land Bosnië en Herzegovina. 

Advertentie

In november was de 25-jarige Bosniër op proef in Zwartemeer. Daar heeft hij Hurry-Up weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Balas is een fysiek sterke cirkelloper. Met zijn 1 meter 97 en 100 kilo is hij tevens inzetbaar in het middenblok van de verdediging.

Extra cirkelloper
Zo verwelkomt Martin Vlijm, die met de Oranjemannen op trainingsstage in Finland is, een extra cirkelloper bij zijn selectie. In 2016 had de Amsterdammer alleen de beschikking over Sjoerd Boonstra. Eerder voegde Kevin Bos zich tussentijds bij de selectie van de debutant in de BENE-League.

View this post on Instagram

JMS Hurry-Up versterkt zich met Almir Balas Almir Balas is de nieuwste aanwinst van JMS Hurry-Up uit Zwartemeer. Vrijdagmiddag bereikten beide partijen een overeenstemming voor een samenwerking. Balas heeft de Bosnische nationaliteit en staat te boek als een fysiek sterke cirkelspeler. Ook kan 1,97 meter lange handballer goed uit de voeten in het middenblok van de verdediging. In november werkte de 25-jarige Bosniër een succesvolle trainingsstage af in Zwartemeer. Hier wist hij de technische commissie te overtuigen van zijn kwaliteiten. Balas is door verscherpte regelgeving niet inzetbaar voor het restant van de BENE-League. JMS Hurry-Up hoopt hem speelgerechtigd te hebben voor de Europese duels tegen MSK Povazska Bystrica. In maart, wanneer de play-offs om de landstitel starten, is de cirkelspeler wel inzetbaar. Almir Balas komt over van RK Celik Zenica, een club uit zijn land Bosnië en Herzegovina.

A post shared by JD TECHNIEK HURRY-UP (@hvhurryup) on

Balas is in het restant van de grensoverschrijdende competitie, vijf wedstrijden, niet inzetbaar door verscherpte regelgeving. Hurry-Up hoopt dat de lijnspeler wel inzetbaar is in de achtste finale van de Challenge Cup. Daarin neemt de Drentse ploeg het op tegen het Slowaakse MSK Povazska Bystrica. In maart, wanneer de play-offs om de landstitel starten, is de Balas wel inzetbaar.

Vidovic
Eerder deze week sloeg buurman E&O toe op de internationale spelersmarkt. De eredivionist uit Emmen verzekerde zich van de diensten van schutter Marko Vidovic. Virtueel treffen beide buren elkaar in de kampioenspoule en kan Drenthe zich opmaken voor twee derby’s.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie