Skip to main content

Bourget helpt Visé aan allereerste beker

By 31 maart 2024België, Buitenland, Voorpagina

Visé heeft voor het eerst in de clubhistorie de Belgische beker gewonnen. Landgenoot Florent Bourget (foto) hielp gisteren mee de finale met KTSV Eupen te kantelen: 30-34.

Advertentie

Bij 18-15 halverwege en zelfs 21-16 stond KTSV Eupen nog aan de goede kant van de score. In het uur in Hasselt zou Bartosz Kedziora zijn voormalig werkgever met negen doelpunten pijn doen.

Topschutter van de bekerfinale werd Bourget. De penaltyspecialist van Visé, in de zomer overgekomen uit Griekenland, scoorde gisteren liefst twaalf keer en had zo samen met doelman Nicolas Plessers een belangrijk aandeel in de ommekeer.

Na 22-22 was het de beurt aan de wit-blauwen. Visé, dat eerder favoriet Achilles Bocholt uit het toernooi wipte, liep uit naar 25-29 en gaf het gaatje van vier in de slotfase niet meer uit handen.

Bij de vrouwen is de Beker van België aan de neus van Limburgse coach Natasja Bekker-Kivit voorbij gegaan. Het Sint-Truiden van Bo Hoogenboom en de geblesseerde doelvrouw Laura Govaarts trok tegen Hubo Handbal met 28-26 (11-11) aan het langste eind.

Foto: FotoReza

Advertentie