Skip to main content

Bourget is gelukkiger in BENE-League: “Er kwam in het buitenland twijfel”

Florent Bourget (25) heeft het vorig seizoen niet gemaakt in het buitenland. Toch heeft de spelmaker van Visé veel vrede met zijn terugkeer in de BENE-League. “Je moet je aanpassen en als je niet bevalt dan bellen ze een ander.”

Advertentie

Na een sterk jaar bij Volendam werd Bourget in de lente van 2022 door het Franse Nancy opgepikt. Een droom van de middenopbouwer ging daarmee in vervulling, maar na een half seizoen deed hij daar alweer de deur dicht. “Ik speelde weinig en ook besloot Nancy een andere speler op mijn positie te halen. Toen kwam mijn makelaar met Olympiakos”, legt Bourget uit.

Aan het begin van 2023 verhuisde hij naar Zuid-Europa. “Een heel mooi half jaar waarbij ik prachtig woonde. Athene is heel mooi en ook was ik vaak aan de kust te vinden”, vertelt de voormalig international. Zijn start voor de Griekse topploeg was veelbelovend, maar richting de finales moest Bourget steeds meer zitten. “Misschien kregen ze lucht van mijn vertrekwens.”

Lange afstandsrelatie
Want toen hij bij Nancy onder contract stond was er al contact met zijn huidige trainer/coach bij Visé Thomas Cauwenberghs. “Hij heeft ook ervaring op het hoogste niveau in Frankrijk. Er was al eens gebeld en ook stuurde hij wel eens berichtjes. Eigenlijk had ik in december 2022 al besloten terug te keren naar België of Nederland, omdat de lange afstandsrelatie met mijn vriendin me zwaar viel.”

Advertentie

Bourget heeft verkering met Zola Amsen die vorig seizoen nog landskampioen met VOC werd. Dit jaar ontbreekt zij bij de Amsterdammers, want het stel woont in Visé samen. “We vinden het allebei heel fijn. Visé is niet groot, geen Athene, maar dat is ook niet nodig om gelukkig te worden”, deelt Bourget. “Als prof eet, drink en slaap je handbal. Dat vond ik moeilijk. Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt, maar ben tot de conclusie gekomen dat het leven voor mij meer biedt. Alleen maar handbal werkt niet.”

Verkoper van vrachtauto’s
Bij de BENE-Leagueploeg heeft Bourget de belangrijke rol die hij zocht. “De trainer geeft me op de midden veel vrijheid en anderen willen ook naar me luisteren. Het is een fijne mix van jongens. Iedereen spreekt Frans en dat is makkelijk voor mij”, vervolgt hij. “Als je bij een profclub binnenkomt is veel al uitgemaakt. De speelwijze, het systeem. Je moet je aanpassen en als je niet bevalt dan bellen ze een ander.”

“De keuze om weer in de BENE-League te spelen voelt goed. Er kwam in het buitenland twijfel en alleen als je er honderd procent voor gaat, ga je het daar redden. Dat wordt ook van je verwacht”, biecht Bourget op. “Ik werd er niet gelukkig en wist dat ik weer verder moest kijken. In België combineer ik spelen voor Visé met een functie als verkoper van vrachtauto’s. Ik ontwikkel me op meer gebieden en dat is voor de toekomst ook belangrijk.”

Top-4
Met Volendam won Bourget al eens de beker en dat zou hij met Visé ook graag willen. De aanwinst: “Al heeft de titel in de BENE-League of in België mijn voorkeur. We verwachten dit jaar een prijs te pakken. Dat hebben we ook naar elkaar uitgesproken. Eerst is de top-4 van de BENE-League, een competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen, ons doel.”

Foto: FotoReza

Advertentie