Skip to main content

Bouwer stopt na zes jaar en vier landstitels

Na zes seizoenen en vier landstitels gaat Bert Bouwer (71) stoppen bij Aalsmeer. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Bouwer maakt definitief plaats voor Wai Wong. Het tweetal werkte de afgelopen seizoenen al samen bij de landskampioen.

“Het was een geweldige tijd en ik geef met een gerust hart het stokje over aan Wai Wong. Ik ga nu verder genieten met mijn lieve Alma en de drie dochters en twee kleinkinderen, die ik nu vaker kan zien”, aldus Bouwer.

Nederlands kampioen
Onder Bouwer is Aalsmeer de afgelopen seizoenen zeer succesvol geweest. In 2018, 2019, 2021 en 2022 werden de zwart-gouden Nederlands kampioen.

De ervaren oefenmeester blijft Aalsmeer helpen. “Ik wil niet meer die lange busreizen maken, ’s nachts laat thuiskomen van de wedstrijden en van de trainingen. Op normale tijden de club steunen en verder helpen wil ik wél heel graag doen.”

Mike van der Laarse
Voorzitter Mike van de Laarse over de samenwerking met Bouwer die in 2017 startte: “Hij wordt wel eens afgeschilderd als een lastig mannetje, maar dat is niet de juiste omschrijving. Hij wil veel bereiken voor het team waarmee hij werkt. Is veeleisend en was dat ook naar mij toe.”

Met Aalsmeer zijn Bouwer en Wong dit jaar nog in de race voor één prijs. Afgelopen dinsdagavond werd Aalsmeer door LIONS uitgeschakeld in de beker. Wel zijn de Noord-Hollanders kansrijk in de HandbalNL League.

Foto: Jaap van de Pijll

Advertentie