Skip to main content

Bravoure terug in het Westland

By 8 augustus 2019Eredivisie, Voorpagina

Paul Vis (29) is na een avontuur bij Hellas terug op geboortegrond: het Westland. In Kwintsheul gaat de enthousiaste doelman werken onder broertje Rob Vis. “We gaan de hut weer vol spelen.”

Advertentie

In veel gevallen zijn transfers van Quintus naar Hellas of omgekeerd pikant te noemen. De gang in 2017 van Vis naar Den Haag deed minder wenkbrauwen fronsen. “Het is niet gebruikelijke dat je van Quintus de overstap maakt naar Hellas, het is toch een bepaalde onderlinge rivaliteit. Bij mij was dat anders. Mensen in de omgeving gunden me meer speeltijd. Toen ik het goed deed, heb ik veel leuke opmerkingen daarover gekregen”, legt Vis uit. “Uiteraard hebben ze er ook grappen over gemaakt, maar die had ik al ingecalculeerd.”

Onder de lat bij Hellas maakte Vis een fraaie ontwikkeling door. Vorig seizoen had hij een groot aandeel in de tweede plaats van de Hagenezen. “Ik heb bij Hellas veel geleerd. Vooral veel nieuwe mensen ontmoet. Heel erg waardevol”, gaat Vis verder. “De beste keuze in mijn carrière. Door in een andere omgeving te komen, krijg je een andere blik op bepaalde zaken. Het geeft nieuwe inzichten. Je ontwikkelt je persoonlijkheid.”

Titel
Vis speelde met Hellas om promotie naar de BENE-League. Zijn vrienden in Kwintsheul moesten veel nederlagen slikken en degradeerden uiteindelijk roemloos naar de eredivisie. Ondertussen kwam broertje Rob Vis bij Quintus aan het roer. “Als hij me niet had teruggevraagd, had ik nu nog bij Hellas gespeeld, denk ik”, is de doelman eerlijk. “Ik ga met veel vrienden bij Quintus spelen. Een aantal van hen is door BENE-Leagueploegen benaderd, maar hebben ervoor gekozen met Quintus in de eredivisie te gaan spelen. We gaan proberen kampioen te worden. Dat is voor iedereen uit de buurt wel een soort van droom.”

Advertentie

“We gaan proberen kampioen te worden”

Vis verdween in 2017 twee jaar uit het Westland. Juist in de periode dat hij in Kwintsheul tussen de palen miste, leerde Quintus Paul Vis kennen. “Ze lezen daar ook de krant, natuurlijk”, grapt hij. In het shirt van Hellas ontpopte Vis zich tot een sterke schakel. “Mensen uit het dorp roepen soms over straat dat ze het leuk vinden dat ik weer terugkom. Soms heb ik eerlijk gezegd werkelijk waar geen idee wie het zijn. Dat maakt het er niet minder leuk om. Natuurlijk wil ik laten zien wat voor een keeper ik geworden ben.”

Titel
“Weet je wat het mooie is bij Quintus? Daar staan op dit moment eigenlijk alleen maar Westlanders én gasten die zich goed hebben aangepast aan de cultuur van de vereniging. Het wordt veelal weer gedaan met de eigen jongens. In drie seizoenen tijd heeft de club, ik zeg maar wat, zes of zeven wedstrijden gewonnen. De publieke belangstelling nam daardoor wel een beetje af. Komend seizoen willen we de hut weer vol spelen. Met eigen spelers en trainers, maar met name met veel enthousiasme en leuk handbal!”

“Op een zondagmiddag bij LIONS 2 kun je zo maar op je bek gaan”

Met Vis in het hok mikt Quintus op het kampioenschap in de eredivisie. “Iedereen heeft er enorm veel zin in. Als degradant ben je, natuurlijk, een van de kanshebbers. Het wordt hard werken, maar als je naar het materiaal kijkt moet je voor de titel gaan. Ik ga niet politiek correct lullen. E&O, Hellas en BFC zijn gevaarlijke ploegen. Maar ook op een zondagmiddag bij LIONS 2 kun je zo maar op je bek gaan”, weet Vis tot slot.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie