Skip to main content

Bremmer: Eredivisie moet talenten meer bieden

By 21 januari 2017Duitsland, Voorpagina

In de nieuwe editie van Handbal Inside Magazine nemen we het Duitse HSG Bad Wildungen onder de loep. Liefst zeven landgenoten zijn actief voor de Bundesliga-club, waaronder hoofdcoach Tessa Bremmer.

Advertentie

Deze zomer stapten drie jongelingen over naar de club uit Midden-Duitsland: Rinka Duijndam, Tamara Haggerty (beide Quintus) en Hanne van Rossum (Kwiek). Daar kwam in december de naam van VOC-talent Mariël Beugels bij. Na een half jaar in de hoofdstad stapte de spelmaakster over naar de Duitse topcompetitie.

“Ik heb veel contacten in Nederland”

“Natuurlijk ben ik meer op de hoogte van het Nederlandse handbal dan in Hongarije”, stelt Tessa Bremmer logisch. Als cirkelloopster beëindigde de oud-international haar loopbaan bij HSG Bad Wildungen, om in 2015 als hoofdtrainster aan de slag te gaan. “Ik heb veel contacten in Nederland en er is natuurlijk geen taalbarrière.”

18-jarige leeftijd
In 2015 kwam Anouk Nieuwenweg op 18-jarige leeftijd over van E&O. “Tessa zag me eens spelen en vroeg of ik mee wilde trainen”, gaat Nieuwenweg terug naar het eerste contact tussen speler en coach. “Na een goede trainingsstage heb ik een contract getekend. Het is fijn voor me dat de trainster Nederlands spreekt. Al is de afspraak dat we tijdens trainingen en wedstrijden Duits praten.”

Advertentie

“Wij zijn een club die graag met jonge spelers werken”

De afgelopen zomer kreeg de rappe opbouwspeelster gezelschap van drie leeftijdsgenoten. De opvallende overschrijvingen maakten veel los in Nederland. Zo zou HSG Bad Wildungen talenten op té jonge leeftijd naar de Bundesliga halen. “Het ligt er erg aan naar welke club speelsters gaan”, spreekt Bremmer het tegen. “Wij zijn een club die graag met jonge spelers werken. Waar topclubs tijd steken in tactische wedstrijdvoorbereidingen, gaan wij aan de slag met jonge speelsters.”

In Handbal Inside Magazine gaan Bremmer en Nieuwenweg dieper in op de discussie. Zo vindt Bremmer dat de eredivisieclubs gretige talenten meer zou moeten bieden. Nog geen abonnement? Sluit er snel eentje af. 

Foto: Tina Kolthof

Advertentie