Skip to main content

Broch blijft bij gigant Györ

By 27 januari 2023Buitenland, Voorpagina

Oud-international Yvette Broch (32) speelt ook na de zomer voor het Hongaarse Györ.

Advertentie

De cirkelspeelster heeft haar contract bij de Champions League-club met een jaar verlengd. Door de nieuwe krabbel staat Broch tot en met de lente van 2024 bij Györ onder contract.

Kwartfinale
In 2022 kwam de brunette bij de kampioen van Hongarije terecht. Via Metz Handball en CSM Bucuresti keerde Broch, die 118 duels voor Nederland speelde en in 2018 als Oranjedame afzwaaide, terug bij de club waar ze tussen 2015 en 2018 al speelde.

Vanaf de zomer staat de Deen Ulrik Kirkely in Boedapest voor de groep. Hij is op dit moment nog de coach van Odense Håndbold. Waar Anne Mette Hansen naar Metz Handball zal verkassen, neemt de Braziliaanse Bruna de Paula het omgekeerde pad.

Na dertien competitieduels staat Györ eerste in eigen land. Runner-up Ferencvaros heeft één punt minder, maar ook een wedstrijd tegoed. In de Champions League zijn Broch en consorten op koers voor de kwartfinale.

Zondagmiddag in Turkije
Met nog twee poulewedstrijden te gaan staat Györ in groep B achter Metz Handball op plek twee. Zondagmiddag speelt Broch in Turkije tegen laagvlieger Kastamonu Belediyesi GSK.

Advertentie