Skip to main content

Broertje De Koning terug in middenblok WHC/Hercules

By 28 oktober 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na een lies- en knieblessure maakte Daan de Koning (33) afgelopen speelronde in de eredivisie eindelijk zijn rentree in het middenblok van WHC/Hercules. Peter Lotman van het AD sprak de routinier.

Advertentie

Door fysieke ongemakken maakte De Koning, broertje van trainer/coach Bart de Koning die met Richard Rijkens bij WHC/Hercules de touwtjes in handen heeft, afgelopen weekend pas zijn eerste minuten. In Rotterdam ontdeed de Haagse fusieclub zich van Feyenoord (33-36).

Stijgen op de ranglijst
“Na een jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld, was het superfijn weer een bijdrage te kunnen leveren aan het team”, vertelt De Koning. “Gelukkig heb ik na het duel geen last meer gehad van de blessure. Dus deze week lekker volop trainen op weg naar de wedstrijd tegen BFC.”

Tot aan zijn blessures was De Koning de captain van WHC/Hercules. In de verdediging speelt hij al enige jaren een hoofdrol. Met De Koning terug op zijn post moet WHC/Hercules op de ranglijst stijgen. “Ik hoop met mijn ervaring wat rust en duidelijkheid in de dekking te kunnen brengen”, zegt hij zelf.

Thuis tegen BFC
WHC/Hercules staat onderaan het linkerrijtje en dat vindt De Koning te laag: “Het moet dit seizoen alleen nog allemaal op zijn plek vallen. Wij spelen te wisselvallige wedstrijden waarin we in periodes laten zien dat we goed kunnen handballen. Dat moet alleen nog constanter worden.”

In de zevende speelronde in de eredivisie komt BFC uit Beek op bezoek in Den Haag. “We spelen thuis en met veel publiek is dat een groot voordeel voor ons. Dat geeft ons extra energie”, besluit De Koning.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie