Skip to main content

Bult en co trakteren SC Magdeburg op eerste nederlaag, vijf goals Schagen

Assistent Mark Bult heeft met SG Flensburg-Handewitt koploper van de Bundesliga SC Magdeburg vlak voor het einde van het kalenderjaar toch weten te laten struikelen.

Advertentie

Tot aan het Bundesliga-duel in Noord-Duitsland had SC Magdeburg in het huidige seizoen nog niet verloren. Zowel in de Bundesliga, Europa als tijdens de IHF Super Globe – in oktober ging Kay Smits en zijn team in Saoudi-Arabië met de wereldbeker aan de haal – bleef SC Magdeburg overeind.

In die status kwam gistermiddag verandering. Een 13-11 voorsprong bij rust wist SG Flensburg-Handewitt met succes te verdedigen. Tijdens de 30-27 zege maakte Hampus Wanne namens de formatie van Mark Bult zeven goals. Goalie van de thuisploeg Benjamin Buric kwam tot veertien belangrijke reddingen (34 procent).

Één uit één
Smits zette zijn enige doelpoging om in een treffer. Positiegenoot uit IJsland Omar Ingi Magnusson kreeg op bezoek bij SG Flensburg-Handewitt opnieuw de meeste speeltijd en was bij elf doelpunten van SC Magdeburg betrokken.

Advertentie

Ondanks de eerste verliespartij blijft SC Magdeburg eerste in Duitsland. Het gat met runner-up THW Kiel is na zeventien wedstrijden spelen nog steeds groot: zes spunten. De eerste achtervolger en huidige landskampioen wist gelijktijdig TBV Lemgo te kloppen.

Haenen en Boomhouwer
In de arena van THW Kiel scoorde international Bobby Schagen vijf keer. Niet genoeg voor de stunt van de bezoekers. THW Kiel trok gisteravond met liefst 32-19 (16-9) aan het langste eind en blijft zo tweede op het hoogste niveau in Duitsland.

Landgenoten Arjan Haenen en Jeffrey Boomhouwer komen vandaag in de baan. Het MT Melsungen waar Haenen assistent is gaat op bezoek bij nummer vier Füchse Berlin. Boomhouwer neemt het in het tenue van Bergischer HC op tegen HSV.

Advertentie