Skip to main content

Bult en Smits winnen derby van landskampioen

By 8 september 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

In de slotseconde heeft SG Flensburg-Handewitt gisteravond de derby van landskampioen THW Kiel gewonnen: 28-27.

Advertentie

Linkerhoekspeler van de thuisploeg Emil Jakobsen scoorde in de Bundesliga-wedstrijd vlak voor de zoemer de winnende. Daarna ontplofte de hal van SG Flensburg-Handewitt.

Halverwege stond de ploeg van assistent Mark Bult (foto) nog drie goals achter: 14-17. In de eerste tien minuten na rust poetste SG Flensburg-Handewitt, met een sterke Benjamin Buric als invaller onder de lat (elf stops, 40 procent), de achterhand weg en kwam zelfs drie voor (22-19).

Smits drie keer
Daarna was het weer de beurt aan THW Kiel om de leiding te grijpen. De gasten in het wit waren op vijandelijk terrein niet in staat aan de goede kant van de score te blijven. De ploeg van nieuweling Kay Smits, drie treffers, trok na het vermakelijke uur aan het langste eind.

Advertentie

De thuiszege van Bult en consorten is welkom, omdat SG Flensburg-Handewitt in speelronde twee van de Bundesliga al voor concurrent SC Magdeburg moest buigen. Daarvoor versloegen de donkerblauw-roden HSV.

Dani Baijens
Ook TBV Lemgo heeft gisteravond twee punten gescoord. De gasten waar Thomas Houtepen opnieuw eentje maakte kwamen tegen HSG Wetzlar terug van een achterstand bij rust: 24-27 (13-9). Bij TBV Lemgo ontbrak de geblesseerde Bobby Schagen opnieuw.

Geen succes voor het HSV van Dani Baijens. In de week dat de spelmaker met PSG in verband werd gebracht, maakte hij er tevergeefs zeven tegen het nog ongeslagen MT Melsungen: 33-26. Zo heeft de thuisploeg, waar oud-international Arjan Haenen onderdeel is van de technische staf, THW Kiel bovenaan de ranglijst afgelost.

Foto: FotoReza

Advertentie