Skip to main content

Bult naar Final4 van EHF European League

By 1 mei 2024Buitenland, Voorpagina

Ondanks een kleine nederlaag tegen IK Sävehof laat het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult zich binnenkort toch zien in het finaleweekend van de EHF European League.

Advertentie

De Bundesliga-club verloor gisteren nipt van de gasten uit Zweden: 28-29 (11-15). Doelman Oscar Sävingen werd op de vloer van SG Flensburg-Handewitt de uitblinker aan de zijde van IK Sävehof. Hij keerde acht van de twintig schoten.

Veel pijn deed het verlies niet voor de ploeg waar Bult assistent is en Kay Smits nog altijd geblesseerd, want een week geleden eindigde het heenduel in Scandiniavië in een overwinning voor SG Flensburg-Handewitt. Tijdens de 30-41 uitoverwinning scoorde Emil Jakobsen er negen. De Deense linkerhoekspeler bleef gisteravond lang aan de kant.

Eind deze maand laten de Duitsers zich in het finaleweekend van de EHF European League zien. Andere kanshebbers zijn competitiegenoten Füchse Berlin, over twee duels te sterk voor HBC Nantes, en Rhein Neckar Löwenen het Roemeense Dinamo Bucuresti.

Bult is bezig aan zijn laatste weken bij SG Flensburg-Handewitt. In de zomer gaat hij bij HSG Nordhorn-Lingen op eigen benen staan.

Foto: FotoReza

Advertentie