Skip to main content

Bult raakt viertal kwijt: “Ook de Nederlandse markt is interessant”

Mark Bult is gisteren door HSG Nordhorn-Lingen als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Gelijktijdig werd het aanstaande vertrek van een viertal bekend.

Advertentie

Rechteropbouwer Johannes Wasielewski heeft een transfer naar de Bundesliga te pakken. Hij gaat vanaf de zomer voor Bergischer HC spelen.

Verder moet Bult bouwen zonder routiniers Björn Buhrmester, Luca de Boer en Alex Terwolbeck. Het drietal heeft besloten na dit seizoen te stoppen als prof. Al blijft Buhrmester bij nood nog beschikbaar voor Bult die het seizoen als assistent van SG Flensburg-Handewitt afmaakt.

Dagelijks contact met directeur
“Gesprekken met potentiële nieuwelingen lopen”, vertelt Bult tijdens het persmoment in Nordhorn. Hij grapt: “Ik denk dat we sneller moeten praten. Nee, gekheid. Er moet wat bij en de tijd begint te tellen. Maar ik heb er vertrouwen in. Ik wissel bijna dagelijks berichtjes met de directeur.”

Een Duitse journalist vraagt of Bult ook zijn netwerk in eigen land inzet. “Ook de Nederlandse markt is interessant, maar het gaat niet meer zo makkelijk als vroeger. Tegenwoordig tekenen Nederlanders in Parijs bij PSG. Een heel goede ontwikkeling, maar dat maakt onze positie als tweede Bundesliga-club heel anders.”

Verjans en nu Visser
“Spelers uit Nederland in het rood-wit horen bij deze club. Zo ben ik zelf ook eens begonnen. Denk verder aan Nicky Verjans, Patrick Miedema en nu Sander Visser”, besluit Bult die in 2003 via E&O bij HSG Nordhorn-Lingen terecht kwam. “We komen snel met goed nieuws.”

Advertentie