Skip to main content

Bult wil heus eens hoofdcoach worden

By 18 april 2022Voorpagina

Mark Bult (39) wil heus eens hoofdcoach worden. Dat laat hij in een interview op de website van zijn huidige werkgever SG Flensburg-Handewitt weten.

Advertentie

De oud-international is al sinds 2017 onderdeel van de coachingsstaf van de Bundesliga-club. Bij SG Flensburg-Handewitt is Bult de rechterhand van hoofdcoach Maik Machulla.

“Natuurlijk is de wens er om ooit eens als hoofdtrainer aan de slag te gaan”, verklapt Bult. “Het liefst zou de club uit Duitsland komen, omdat de kinderen van mij en mijn vrouw in dit land opgroeien.”

Terug naar Nederland?
Al past ondersteunende rol bij SG Flensburg-Handewitt Bult goed. “Ook is het een droom van me als assistent bij een absolute topclub aan de slag te gaan.”

Een terugkeer naar Nederland, waar Bult voor E&O speelde, sluit hij in het interview uit. “Dat heeft weinig zig”, aldus Bult. “In Nederland is handbal hobby. De top is qua niveau te vergelijken met de Duitse tweede en derde Bundesliga. Jonge spelers die wat willen bereiken moeten naar Duitsland. Luc Steins, Kay Smits en Dani Baijens zijn daar voorbeelden van.”

Plaats vier
In de Bundesliga staat het SG Flensburg-Handewitt van Bult op plaats vier. Het gat met koploper SC Magdeburg is acht punten. Ook hebben de Duitsers zich voor de kwartfinale van de Champions League geplaatst.

Advertentie