Skip to main content

Bult wordt assistent-coach van SG Flensburg-Handewitt

Mark Bult wordt na de zomer de assistent-coach van Bundesliga-topclub SG Flensburg-Handewitt. Zaterdagavond zit de international nog als reservespeler op de bank. 

Advertentie

Tegen HSG Wetzlar zit Bult als speler op de bank bij de runner-up van de beresterke Duitse competitie. Na de zomer wordt de 34-jarige rechteropbouwer de rechterhand van oefenmeester Maik Machulla. Daarmee hangt de oud-speler van E&O zijn gympen aan de wilgen.

Wens
“Toen Maik me vroeg of me deze uitdagende taak kon voorstellen, heb ik meteen ‘Ja!’ geantwoord”, vertelt de Nederlander op de website van de club. “Het is een grote eer en ik ben ongelooflijk trots dat ik deel mag blijven uitmaken van deze club en de SG-familie. Ik heb altijd de wens gehad om na m’n actieve carrière aan de slag te gaan als trainer.”

Januari
In januari maakte Bult een stormachtige transfer naar de Champions League-club. Als vervanger van de langdurig geblesseerde Johan Jakobsson kwam de linkshander binnen de lijnen. Bult tekent een tweejarig contract als co-trainer.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie