Skip to main content

Bult zegt HSG Nordhorn-Lingen af

By 17 augustus 2019Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Oud-international Mark Bult heeft een aanbod van HSG Nordhorn-Lingen om hoofdtrainer van de promovendus te worden afgeslagen. Hij blijft assistent trainer van SG Flensburg-Handewitt.

Advertentie

De hoofdtrainer van HSG Nordhorn-Lingen Heiner Bültmann leidt aan een vermoeidheidssyndroom. De club uit Duitsland geeft de succestrainer, die de rood-zwarten het afgelopen seizoen naar de tweede plaats in de tweede Bundesliga loodste, alle tijd te herstellen.

In de zoektocht naar een vervanger kwam HSG Nordhorn-Lingen bij Bult uit. De oud-speler van de promovendus boekt als assistent trainer succes bij SG Flensburg-Handewitt. Bult is in Noord-Duitsland de rechterhand van hoofdtrainer Maik Machulla.

Catastrofe
“HSG Nordhorn-Lingen ging ver in de onderhandeling en ook mijn eigen club wilde me, voor een afkoopsom, laten gaan. Eigenlijk was het Maik die er een stokje voor stak. Voor hem zou het een catastrofe zijn wanneer zijn assistent hem verlaat”, licht Bult toe.

Advertentie

“Ik heb er zelf ook goed over nagedacht. Ik denk dat je als nieuwe trainer bij een nieuwe club op dag één van de voorbereiding moet beginnen. Je moet de spelers die jij wilt halen”, gaat hij verder. “Daarbij speel ik met SG Flensburg-Handewitt om het kampioenschap en in de Champions League. Dat is me op dit moment teveel waard.”

Bergischer HC
Bij HSG Nordhorn-Lingen zijn vijf landgenoten actief: Nicky Verjans, Alec Smit, Toon Leenders, Bart Ravensbergen en Patrick Miedema. Op 22 augustus opent de promovendus het Bundesliga-seizoen in eigen huis tegen Bergischer HC. Bult komt met SG Flensburg-Handewitt tegen MT Melsungen drie dagen later in actie.

Advertentie