Bundesliga: Acht goals Versteijnen, punten voor Mahmutefendic en Jansen

In de eerste speelronde van de Duitse Bundesliga heeft het VfL Gummersbach van Anel Mahmutefendic en Tom Jansen de punten tegen TBV Lemgo weten te behouden. Het werd gisteren 30-27 voor de thuisploeg.

Halverwege stonden de gasten nog met 12-14 voor. De eerste vijf doelpunten in de tweede helft werden door VfL Gummersbach gemaakt waarna de ploeg waar landgenoot Mahmutefendic bezig is aan zijn tweede seizoen als assistent van hoofdcoach Guðjón Valur Sigurðsson de voorsprong niet meer weg gaf.

Vijf uit vijf
Namens TBV Lemgo scoorde Thomas Houtepen één keer en Niels Versteijnen (foto) acht. Ook gaf de rechteropbouwer van Oranje drie assists. Niet genoeg voor een punt of meer in speelronde één in Duitsland.

Positiegenoot van Versteijnen Tom Jansen maakte in het tenue van de winnende partij vijf uit vijf. Hij kampte in de voorbereiding nog met een blessure, maar stond toch aan de start van zijn tweede seizoen voor VfL Gummersbach.

Bart Ravensbergen
Oranjeheer Bart Ravensbergen maakte gisteren zijn competitiedebuut voor Frisch Auf Göppingen. Een eerste optreden om snel te vergeten. De van HSG Nordhorn-Lingen overgekomen goalie keepte een helft, stopte twee ballen en verloor ruim van thuisploeg MT Melsungen (29-19).