Skip to main content

Bundesliga: Glansrollen voor Sprengers, Van Beurden en Ten Holte

By 19 december 2022Buitenland, Duitsland, Voorpagina

In de achtste speelronde van de Bundesliga glansrollen voor Zoë Sprengers, keepster Helen van Beurden en positiegenoot Yara ten Holte. Een overzicht.

Advertentie

Door in één helft acht ballen te keren (40 procent) heeft Van Beurden een belangrijk aandeel in de thuiszege van HSG Bensheim/Auerbach op BSV Sachsen-Zwickau gehad. Tijdens de 30-22 (17-12) overwinning vonden landgenoten Myrthe Schoenaker (vier keer) en Sarah van Gulik (twee) het net.

Vier goals van Nathalie Hendrikse tijdens Thüringer HC – HSG Blomberg-Lippe. De ploeg van de rechterhoekspeler zegevierde op eigen parket met 34-24 en heeft nog altijd maar één keer verloren.

Marloes Hoitzing
Ook bij Borussia Dortmund glansrollen voor landgenoten. Met hekkensluiter VfL Waiblingen op bezoek werd het zaterdagavond 41-28. Zoë Sprengers (foto) scoorde zeven uit zeven en doelvrouw Yara ten Holte, na de zomer bij Odense Håndbold onder de lat, maakte dertien stops (52 procent) voor Borussia Dortmund.

Geen punten voor Marloes Hoitzing en VfL Oldenburg. Ondanks vijf treffers van de jonge rechteropbouwer gingen de wit-groenen ten onder bij TuS Metzingen. Het werd 35-24 (21-12).

Top-3
Na acht wedstrijden gaat Thüringer HC aan de leiding in Duitsland. Borussia Dortmund heeft evenveel punten als de koploper, maar een minder doelsaldo. Titelhouder SG BBM Bietigheim staat derde en heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Foto: FotoReza

Advertentie