Skip to main content

Bundesliga: HSV van Baijens stijgt, geen winst VfL Gummersbach

Door in Hamburg af te rekenen met TSV Hannover-Burgdorf is het HSV van international Dani Baijens naar plaats zeven in de Bundesliga gestegen: 32-26.

Advertentie

Bij rust stond de thuisploeg al voor (15-12). Tien minuten voor tijd kwam TSV Hannover-Burgdorf even terug tot 24-22.

Bij vijf goals betrokken
Landgenoot Baijens scoorde gisteravond twee keer. Ook gaf de Rotterdammer in Duitse dienst drie assists. Sinds de zomer draagt hij het tenue van HSV.

Het VfL Gummersbach van assistent Anel Mahmutefendic en Tom Jansen heeft het gelijktijdig niet gered tegen hekkensluiter ASV Hamm-Westfalen: 22-21 (10-12). Het is pas de tweede competitiezege van de nieuwkomer in Duitsland.

TBV Lemgo – THW Kiel
Tevergeefs maakte Jansen, met Oranje actief op het afgelopen WK, er drie. VfL Gummersbach blijft twaalfde. Een plaatsje hoger dan het Nederlands getinte TBV Lemgo dat zondag recordkampioen THW Kiel ontvangt.

Op een niveau lager ging Ivar Stavast woensdagavond met HC Elbflorenz Dresden op bezoek bij HSG Nordhorn-Lingen. Het was de thuisploeg, met Bart Ravensbergen een half uur onder de lat (acht stops, 34 procent), die met twee punten aan de haal ging: 31-28 (16-13). Stavast scoorde namens de gasten nog vijf keer.

Foto: FotoReza

Advertentie