Skip to main content

Bundesliga: Lieder belangrijk bij oude club, weer winst SG BBM Bietigheim

In de midweek heeft Borussia Dortmund in de Bundesliga VfL Oldenburg geklopt. Op de vloer van haar oude club was Oranjedame Tess Lieder (foto) belangrijk voor de gasten.

Advertentie

In Noord-Duitsland zegevierde Borussia Dortmund met 23-26. Halverwege stond het al 12-17 voor de ploeg van Henk Groener.

Lieder kwam tot vijftien stops (40 procent) voor de huidige nummer vier van Duitsland. Voor de goalie was het een bijzondere wedstrijd, want tussen 2011 en 2015 speelde Lieder voor VfL Oldenburg.

Zeven punten verschil
Harma van Kreij scoorde in Oldenburg twee keer voor Borussia Dortmund. Linkerhoekspeelster Zoë Sprengers vond één maal het net.

Het gat tussen Borussia Dortmund en SG BBM Bietigheim blijft zeven punten, want ook de koploper pikte gisteravond twee punten op. Pas na rust (11-13) nam de titelhouder afstand van laagvlieger HSV Sölingen-Grafrath 76. Tijdens de 22-35 overwinning maakte international Kelly Dulfer zes goals voor SG BBM Bietigheim.

Sarah Dekker
Even is HSG Bensheim/Auerbach nummer twee Thüringer HC voorbij. Het vooruit gespeelde duel met Buxtehuder SV werd dinsdagavond met 30-26 (16-16) door de verrassing van het Bundesliga-jaar gewonnen. Met vijf uit vijf was Sarah Dekker maar weer eens belangrijk voor HSG Bensheim/Auerbach.

Lees ook: HSG Bad Wildungen Vipers zet Bremmer op straat

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie