Skip to main content

Bundesliga ten einde: THW Kiel kampioen, lijfsbehoud HSG Nordhorn-Lingen

Het seizoen 2019/2020 in de eerste en tweede Bundesliga wordt met directe ingang beëindigd. De beslissing om te stoppen werd genomen door de 36 profclubs met een zeer duidelijke meerderheid.

Advertentie

Door de uitbraak van het coronavirus wordt het seizoen in de twee topcompetities in Duitsland niet afgemaakt. Lijstaanvoerder in de Bundesliga THW Kiel wordt uitgeroepen tot landskampioen. Runner-up SG Flensburg-Handewitt, waar oud-international Mark Bult assistent is, gaan aan de haal met het tweede Champions League-ticket.

Tevens worden er in beide competities geen degradanten aangewezen, waardoor hekkensluiter HSG Nordhorn-Lingen ook na de zomer actief is op het hoogste niveau in Duitsland. HSC 2000 Coburg, de aangewezen kampioen van de tweede Bundesliga, en TUSEM Essen promoveren vanuit de tweede Bundesliga.

Landgenoten
Zo zijn landgenoten Patrick Miedema, Toon Leenders, Bart Ravensbergen en Nicky Verjans ook na de zomer te bewonderen op het hoogste niveau in Duitsland. De Bundesliga wordt uitgebreid van achttien naar twintig deelnemers.

TBV Lemgo
Voor het finaleweekend van de beker wordt een nieuwe datum gezocht, omdat het in Duitsland nog altijd niet is toegestaan een grootschalig evenement te organiseren. Het Nederlands getinte TBV Lemgo is geplaatst voor de Final4.

Foto: TIna Kolthof

Advertentie