Skip to main content

Bundesliga: Walk-over SG BBM Bietigheim, puntje voor Bremmer

By 19 februari 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Titelhouder SG BBM Bietigheim blijft op stoom in eigen land. Het HSG Bad Wildungen Vipers van landgenoot Tessa Bremmer pikte gisteravond in de Bundesliga een puntje op.

Advertentie

Op de vloer van hekkensluiter VfL Waiblingen zegevierde SG BBM Bietigheim voor de veertiende keer op rij dit seizoen. Na 13-20 halverwege werd het 23-44 voor de nog ongeslagen bezoekers.

Inger Smits (foto) en Kelly Dulfer, die minstens nog een jaar bij SG BBM Bietigheim blijft, scoorden beiden zeven keer. Ook was het duo goed voor respectievelijk drie en vijf assists. Roos Daleman is na contractontbinding weer in Nederland.

Sabine Heusdens
Trainer/coach Bremmer heeft in het degradatieduel met BSV Sachsen Zwickau genoegen moeten nemen met één punt: 27-27. Vlak voor tijd gaf HSG Bad Wildungen, waar Sabine Heusdens weer het wedstrijdtenue heeft aangetrokken, een voorsprong (25-27) toch weg.

Advertentie

HSG Bad Wildungen Vipers blijft elfde in Duitsland. Concurrent in de kelder SV Union Halle-Neustadt verloor ondanks vier goals van Maxime Struijs van HSG Bensheim/Auerbach: 36-27 (18-14). Met vijftien stops (36 procent) hielp doelvrouw Helen van Beurden de thuisploeg op weg.

Voor tienduizend fans
Net als Struijs kwam ook Sarah van Gulik in het Bundesliga-duel van gisteravond tot vier doelpunten. Verder treffers van landgenoten Dionne Visser (drie) en Myrthe Schoenaker (twee). De achtste plaats wordt door HSG Bensheim/Auerbach bezet.

De nummer drie op het hoogste niveau in Duitsland Borussia Dortmund komt vanmiddag in actie. Niet in de Bundesliga, maar EHF European League. Voor tienduizend fans, de club van Henk Groener wijkt voor het Europese treffen uit, wordt tegen het Hongaarse Siofok HC gespeeld. Een supportersrecord voor de club.

Foto: Tina Kolthoft

Advertentie