Skip to main content

Camelot wipt titelfavoriet uit EBT Finals

Camelot uit Tilburg heeft op spectaculaire wijze de halve finale van de EBT Finals in Palermo bereikt. In de kwartfinale wipten de Noord-Brabanders titelfavoriet HEI Beach Handball uit Denemarken zo maar uit het toernooi (1-2).

Advertentie

De eerste set ging nog met ruime cijfers naar HEI Beach Handball (24-12). Na de pauze sloeg Camelot onder meer via veel punten van David de Witt en stops van Rik Coenders hard terug: 16-27.

Thomas en Jasper Robben
Tot aan de kwartfinale had Camelot op het Italiaanse zand drie keer gewonnen en even vaak verloren. HEI Beach Handball, een ploeg met veel spelers van Europees kampioen Denemarken, was nog ongeslagen. Tot aan het treffen van vanavond tegen de Tilburgers.

In de shoot-outs maakte Camelot geen fout. International Jasper Robben pakte als runner de vierde inzet van de Deense grootmacht waardoor de Nederlandse troef zich morgenvroeg mag laten zien bij de laatste vier van de EBT Finals.

LX50 Handball
Om 12:45 komt Camelot, dat met Thomas Robben de huidige topschutter van het kampioenschap op het wedstrijdblad heeft, op court 1 het Portugese LX50 Handball tegen. De andere halve finale gaat tussen GRD Leca en CBMP Ciudad de Malaga.

Advertentie