Skip to main content

Champions League begint: Steins naar Hongarije, debuut Smits

De Champions League voor mannen begint deze week en namens Nederland doet niet alleen Luc Steins, maar dit seizoen ook Kay Smits mee aan het kampioenenbal.

Advertentie

Het PSG van Steins opent het jaar op het hoogste niveau van Europa in Hongarije. Op donderdagavond om 18:45 speelt de Franse kampioen tegen Veszprem.

Steins speelt al bijna twee jaar in Parijs. PSG heeft onlangs een contract tot en met 2026 onder de neus van de Limburger geschoven. Steins heeft de verbintenis ondertekend en zal zich zo ook de komende jaren namens PSG tussen andere sterren begeven.

Nieuw dit seizoen in de Champions League: Kay Smits. De rechteropbouwer van Oranje is met SC Magdeburg kampioen van Duitsland geworden waardoor de rood-groenen, die de Supercup in eigen land aan THW Kiel moesten laten, geplaatst zijn voor het kampioenenbal.

Advertentie

Smits speelde nog nooit in de Champions League. In de lente liet hij zich wel in de finale van de EHF European League zien. In Roemenië op bezoek bij CS Dinamo Bucuresti kan het voor het eerst op het allerhoogste niveau van Europa raak zijn. Na dit speeljaar verkast Smits naar SG Flensburg-Handewitt.

Programma Champions League, 14 september:
18:45 THW Kiel – Elverum
18:45 Pick Szeged – Barca
20:45 Kielce – HBC Nantes
20:45 HC PPD Zagreb – GOG

15 september:
18:45 Aalborg Håndbold – RK Celje Pivovarna Lasko
18:45 CS Dinamo Bucuresti – SC Magdeburg
18:45 Veszprem – PSG
20:45 Wisla Plock – FC Porto

Alle partijen in de Champions League zijn te zien op EHF TV. Klik hier.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie