Skip to main content

Champions League is terug: Haggerty treft oude club, topper in Hongarije

De Champions League is terug en start vandaag. Een overzicht van de acht wedstrijden met veel Nederlands geweld.

Advertentie

Door haar transfer van het Deense Horsens naar DVSC Schaeffler uit Hongarije is Tamara Haggerty (foto) terug in de Champions League. De cirkelspeler ontvangt vanmiddag meteen een oude club van haar: het Zweedse IK Sävehof.

Ook vanmiddag: FTC – Metz Handball. Een topduel tussen het team van rechterhoekspeler van Oranje Angela Malestein en de kampioen van Frankrijk. FTC haalde vorig seizoen verrassend de finale en staat dit jaar onder leiding van de Deen Martin Albertsen.

Om 18:00 is in Roemenië CSM Bucuresti – Odense Håndbol. Bij de gasten maakt doelvrouw Yara Ten Holte haar rentree in het kampioenenbal terwijl Nikita van der Vliet haar debuut kan maken. Zij is in de zomer overgekomen van competitiegenoot Nykøbing en speelde nog nooit op het allerhoogste clubniveau van Europa.

Advertentie

Programma vandaag:
16:00 Ikast Håndbold – Vipers Kristiansand
16:00 FTC – Metz Handball
18:00 MKS Zaglebie Lubin – Krim Mercato Ljubljana
18:00 DVSC Schaeffler – IK Sävehof
18:00 CSM Bucuresti – Odense Håndbold

Op zondag nog eens drie partijen. Inger Smits, de gestopte international Danick Snelder en Kelly Dulfer gaan met Supercup-winnaar SG BBM Bietigheim naar Montenegro. De geblesseerde landgenoot Estavana Polman zal ontbreken bij Team Esbjerg – Rapid Bucuresti.

Merel Freriks treft met Brest Bretagne het Györ van Yvette Broch en aanwinst Rinka Duijndam. De doelvrouw was vorig jaar net als positiecollega Ten Holte en Van der Vliet actief in de EHF European League.

Programma morgen:
14:00 Buducnost – SG BBM Bietigheim
16:00 Team Esbjerg – Rapid Bucuresti
16:00 Brest Bretagne – Györ

Alle duels zijn online te zien. Schakel in op EHF TV.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie