Skip to main content

Champions League: Odense laat Györ glippen, Ferencvaros kan het schudden

Favorieten Györ en Metz Handball hebben de openingswedstrijd bij de laatste acht van de Champions League overleefd en verdedigen over een week in eigen huis een voorsprong.

Advertentie

Bij de Hongaren, waar Yvette Broch er eentje maakte, moest het in Denemarken uit de tenen komen. Thuisploeg Odense Håndbold ging nog bij 17-12 rusten.

Van Wetering en Abbingh
Tien minuten voor tijd kwam Györ zaterdagmiddag voor het eerst weer op gelijke hoogte (24-24). In de slotfase hadden de ervaren gasten uit Hongarije het meeste over: 27-29.

In het oranje-wit maakten Bo van Wetering (foto) en Lois Abbingh er ieder zes. Over een week krijgt Odense Håndbold in de uitwedstrijd de kans om het verschil van twee weg te poetsen. Alleen dan plaatst de Nederlands getinte ploeg zich voor de Final4 van het kampioenenbal.

Advertentie

Topschutterslijst
Het finaleweekend is voor het Ferencvaros Angela Malestein ver weg. Metz Handball trok in de heenwedstrijd in Hongarije aan het langste eind: 26-32 (13-15). Namens de Franse bezoekers scoorde Debbie Bont één keer.

Positiegenoot Malestein kreeg in de Champions League zeven streepjes achter haar naam. Zo staat de teller van de rechterhoekspeler van Oranje op liefst 75 goals. Nog niet genoeg voor een ticket voor de Final4, maar wel een hoge notering in de topschutterslijst.

Estavana Polman
Zondagmiddag zijn de andere twee kwartfinales. Om 14:00 laat Estavana Polman zich tijdens CS Rapid Bucuresti – Vipers Kristiansand zien. Aansluitend (16:00) kun je op EHF TV inschakelen voor de Europese topper tussen Team Esbjerg – CSM Bucuresti.

Foto: FotoReza

Advertentie