Skip to main content

Champions League: Odense rekent af met Brest Bretagne van Freriks

Odense Håndbold heeft vanmiddag in de Champions League met het Brest Bretagne van landgenoot Merel Freriks afgerekend: 25-24 (14-11).

Advertentie

Na 25-21 kwamen de gasten uit Frankrijk nog gevaarlijk terug, maar het doelpuntenloze slot kostte Odense Håndbold niet de kop. Met zes uit zeven werd linkerhoekspeler van de Denen Bo van Wetering (foto) na het uur naar voren geroepen als Woman of the Match.

Ook Dione Housheer (zes goals) en Kelly Vollebregt (drie) vonden in het kampioenenbal het net. Door de thuiszege klimt Odense Håndbold in groep A naar plaats drie. Plaats zes door Brest Bretange bezet.

Beiden vier maal trefzeker
Groepsgenoot FTC heeft het net niet gered bij Vipers Kristiansand: 27-26 (15-15). Rechterhoekspeler van Oranje Angela Malestein maakte er vanavond in Noorwegen tevergeefs vier.

Wel twee punten voor Györ en viervoudig doelpuntenmaker Yvette Broch. De Hongaarse topploeg kende aan het begin van 2023 geen moeite met Storhamar Handball Elite. In speelronde tien van de Champions League werd het net 17-13 halverwege 39-26 voor Györ.

Ellen Janssen
Tot slot: een nieuwe Europese nederlaag voor het DHK Banik Most van doelvrouw Ellen Janssen. Hoogvlieger in groep A CSM Bucuresti zegevierde vandaag in Tsjechië met 26-35. Met zeven stops (31 procent) keepte Janssen een aardige helft namens DHK Banik Most.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie