Skip to main content

Champions League: Polman ontbreekt weer, goed percentage Duijndam

De Champions League is nat het WK en de jaarwisseling weer begonnen zonder Estavana Polman. De Oranjedame ontbrak gisteren bij Rapid Bucuresti.

Advertentie

De Roemenen gingen met 25-24 ten onder bij Krim Mercator Ljubljana. Vanwege een spierblessure in haar been volgde Polman de Europese wedstrijd vanuit huis.

Ook de laatste wedstrijd op het WK liet de spelmaker aan zich voorbijgaan. Drie weken geleden werd het Nederlands team zonder Polman vijfde van de wereld.

38 procent
Tijdens de 39-20 (19-7) zege op IK Sävehof kwam landgenoot Rinka Duijndam namens Györ in de tweede helft onder de lat. Ze keerde acht ballen van de opponent uit Zweden (38 procent). In de eerste helft deed positiegenoot Silje Solberg het met een stoppercentage van liefst 65 procent nog beter dan Duijndam. WK-ganger Yvette Broch scoorde eenmaal in de partij die door Rick Wolbertus en William Weijmans werd geleid.

Duijndam heeft in de midweek te horen gekregen Györ te moeten verlaten. In de lente van 2023 kwam de goalie van Oranje over van het Noorse Sola HK. Haar volgende club is nog niet bekend.

Tamara Haggerty
Brest Bretagne – DVSC Schaeffler is in 38-28 voor de Franse thuisclub geëindigd. Namens de gasten uit Hongarije maakte Tamara Haggerty er één. Positiegenoot Merel Freriks is op de weg terug van een kruisbandblessure en ontbrak om die reden op het wedstrijdblad van Brest Bretagne.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie