Skip to main content

Champions League: Remise Odense, belangrijke voltreffer Malestein en Ferencvaros

Het einde van de groepsfase van de Champions League komt dichtbij. In speelronde veertien een remise van Odens Handbold, verrassing in Duitsland en belangrijke voltreffer van het Ferencvaros van landgenoot Angela Malestein. Een overzicht.

Advertentie

Odense Handbold heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Brest Bretagne. Drie minuten voor tijd maakten de Denen de 29-29 waarna er niet meer werd gescoord. Ook halverwege waren beide teams in evenwicht (14-14).

Met veertien stops (57 procent) in korte tijd was doelvrouw Althea Reinhardt heel belangrijk voor Odense Handbold. Oranjedames Nikita van der Vliet (foto), Dione Housheer (beiden drie keer raak) en Bo van Wetering kwamen tegen de club van de geblesseerde Merel Freriks tot scoren.

Gat van vijf punten
De runner-up van poule A is één punt ingelopen op groepshoofd Györ. De Hongaren gingen afgelopen weekend voor het eerst in de Champions League ten onder. CSM Bucuresti zegevierde met 24-26.

Advertentie

Het verlies heeft weinig gevolgen voor Györ waar Yvette Broch één maal het net vond, want met nog twee pouleduels te gaan is het gat met Odense Handbold nog vijf punten. In speelronde veertien, het weekend van 17 en 18 februari is Györ – Brest Bretagne en Odense Handbold tegen nummer drie in de groep CSM Bucuresti.

Tamara Haggerty
Ook in groep A: verrassend winst van DVSC Schaeffler bij SG BBM Bietigheim. Het werd 27-31 voor de gasten waar Tamara Haggerty onder contract staat. Zo komt DVSC Schaeffler tot op een punt van de Duitsers.

Na een voortvarende start heeft SG BBM Bietigheim in de laatste zeven groepswedstrijden in de Champions League zeven nederlagen moeten slikken. De play-offs voor een plaats in de kwartfinale zijn niet in gevaar, want met 12 punten is de ploeg van Kelly Dulfer en Inger Smits niet meer bij te halen door Buducnost (vijf punten) en IK Savehof (nul).

Tussenstand groep A:
1. Györ 12-22
2. Odense Handbold 12-17
3. CSM București 12-15
4. Brest Bretagne 12-14
5. SG BBM Bietigheim 12-12
6. DSVC Schaeffler 12-11
7. Buducnost 12-5
8. IK Savehof 12-0

Na veertien wedstrijden is de top-2 al zeker van de laatste acht van de Champions League. De nummers drie tot en met zes gaan naar de tussenronde.

In poule B heeft Ferencvaros een heel belangrijke overwinning in Roemenië gepakt. De partij bij concurrent Rapid Bucuresti, Polman keerde met twee goals terug, eindigde in 20-23 (11-16) voor de gasten. Malestein vond namens Ferencvaros vijf keer het net.

Play-offs
De Hongaren hebben Rapid Bucuresti op drie punten gezet: tien om zeven. Met nog twee speelrondes te gaan lijkt Ferencvaros samen met Krim Mercator Ljubljana en het Vipers Kristiansand van Lois Abbingh naar de play-offs te gaan. Laatstgenoemd team pikte afgelopen weekend twee waardevolle punten op.

De Noorse kampioen rekende in eigen huis af met laagvlieger MKS Zaglebie Lubin: 28-24 (15-10). International Abbingh scoorde drie uit vier voor Vipers Kristiansand.

Tussenstand poule B:
1. Metz 12-20
2. Team Esbjerg 12-18
3. Ikast Handbold 12-17
4. Vipers Kristiansand 12-13
5. RK Krim Mercator 12-11
6. Ferencvaros 12-10
7. CS Rapid Bucuresti 12-7
8. MKS Zaglebie Lubin 12-0

Foto: FotoReza

Advertentie