Skip to main content

Champions League: SG BBM Bietigheim en Györ blijven ongeslagen, ook winst Odense Håndbold

SG BBM Bietigheim en Györ zijn ook in wedstrijd drie in de groepsfase van de Champions League ongeslagen gebleven.

Advertentie

De Duitsers rekenden gisterenmiddag af met DVSC Schaeffler uit Hongarije. Na 12-18 werd het 26-36 voor de ploeg waar Kelly Dulfer terug is na een schouderblessure. De linkeropbouwer van Oranje scoorde in het uitduel twee keer.

Ook de volgende club van Dulfer Györ is op zes punten gekomen. De Hongaren zegevierden tevens op vreemde bodem. Op bezoek bij CSM Bucuresti werd het 23-27 voor Györ dat samen met SG BBM Bietigheim aan kop gaat in poule A.

Plaats drie in die groep is voor Odense Håndbold. De Deense kampioen overleefde een hectische slotfase in Brest: 25-26. Na de 19-24 van international Nikita van der Vliet (foto), een van haar twee goals, kwam de thuisploeg nog gevaarlijk dichtbij.

Verder afgelopen weekend op het hoogste clubniveau van Europa: een uitoverwinning van het Vipers Kristiansand van Lois Abbingh op MKS Zaglebie Lubin. Met een beresterke Katherine Lunde onder de lat bij de Noren, zeventien stops (53 procent), eindigde de partij in 20-34 voor de gasten. Abbingh maakte in Polen zes doelpunten.

Foto: FotoReza

Advertentie